ΠΡΟΣΕΧΩΣ: ΤΖΟΚΕΡ (JOKER)

 

joker-trailer.jpg

Σκηνοθεσία: Τοντ Φίλιπς
Πρωταγωνιστούν: Χοακίν Φίνιξ, Ζαζί Μπιτζ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Φράνσις Κόνροϊ, Μαρκ Μάρον, Μπιλ Καμπ, Γκλεν Φλέσλερ, Σι Γουίγκαμ, Μπρετ Κάλεν, Ντάγκλας Χοτζ, Τζος Πάις
Είδος: Αστυνομική, Δράμα, Θρίλερ – 2019

Πάντα μόνος ανάμεσα στο πλήθος, ο Άρθουρ Φλεκ (Χοακίν Φίνιξ) αναζητά να συνδεθεί. Καθώς περιφέρεται στην εχθρική Γκόθαμ, ο Άρθουρ φοράει δύο μάσκες. Τη μία τη βάφει ο ίδιος στο πρόσωπο του κάθε πρωί που δουλεύει ως κλόουν. Τη δεύτερη δεν μπορεί να τη βγάλει ποτέ. Είναι η μεταμφίεση που κρύβει τη μάταιη προσπάθεια του να γίνει μέρος του κόσμου γύρω του και όχι απλώς ένας καταπατημένος άντρας. Ορφανός από πατέρα, ο Άρθουρ έχει μία αδύναμη μητέρα, που τον φωνάζει Happy, το παρατσούκλι που του καλλιεργεί ένα μόνιμο, σπασμωδικό χαμόγελο για να κρύψει τον πόνο μέσα του. Αλλά, κάθε φορά που τον περιγελούν, αυτός ο κοινωνικά απόβλητος άντρας εκτροχιάζεται ακόμα περισσότερο.

Η ταινία, καθαρά ανθρώπινη στο σύνολό της, εξερευνά τη διαταραγμένη προσωπικότητα του Άρθουρ Φλεκ και την εξέλιξή της μέσα σε μια αφιλόξενη και μη αποδεχόμενη το διαφορετικό κοινωνία. Ο Χοακίν Φίνιξ, είναι καταπληκτικός στο ρόλο, που του ταιριάζει γάντι και μάλλον οδηγείται προς τα Όσκαρ. Ο σκηνοθέτης Τοντ Φίλιπς, εκμεταλλευόμενος τη μυθολογία της DC Comics, που από μόνη της προκαταλαμβάνει τον θεατή δίνοντας ένα ξεχωριστό κύρος στην ταινία (Γκόθαμ Σίτι, Τζόκερ, πολυεκατομμυριούχος Γουέιν) έχει γυρίσει ένα one man show ψυχολογικό θρίλερ με έναν εξαιρετικό ηθοποιό, με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και εξαιρετικά υποβλητική μουσική.


ΑΙΘΟΥΣΑ 1 | ΠΡΟΒΟΛΕΣ

ΠΕΜΠΤΗ 17/10 |  18:50 – 21:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/10 |  18:50 – 21:00 – 23:10

ΣΑΒΒΑΤΟ 19/10| 21:00 – 23:10

ΚΥΡΙΑΚΗ 20/10 | 19:00 – 21:10

ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ 21-23/10| 18:50 – 21:10