ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Το φθινόπωρο του 1985, μια ομάδα νέων ανθρώπων με αγάπη για το σινεμά, ιδρύει την Κινηματογραφική Λέσχη Κορυδαλλού. Έτσι, συγκροτείται μια ανοικτή στο κοινό, άτυπη συλλογικότητα, που συνεργάζεται με τον Δήμο Κορυδαλλού και διοργανώνει προβολές, όχι για να προωθήσει τον «ποιοτικό» σε βάρος του «εμπορικού» κινηματογράφο, αλλά για να προβάλει καλές ταινίες.

Η Λέσχη στις δεκαετίες που ακολουθούν μεγαλώνει, δημιουργεί το «Σινέ Παράδεισος», κάνει εκδηλώσεις, εκπομπές, περιοδικό, μαθήματα, σεμινάρια, γράφει τη δική της ιστορία, όχι μόνο στα στενά όρια του Κορυδαλλού, αλλά σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο.

Με ένα εξαιρετικό πρόγραμμα ταινιών για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες περιμένει τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου να απολαύσουν κινηματογράφο. Κάθε Τετάρτη στη χειμερινή αίθουσα του Σινέ Παράδεισος διοργανώνονται προβολές επιλεγμένων ταινιών από τη λέσχη και συζητήσεις με το κοινό.


Κάντε like στο CINE ART περιοδικό Κινηματογραφικής Λέσχης Κορυδαλλού και ενημερώθείτε για τις προβολές και τις δράσεις μας.

Ενημερωθείτε για τη δράση της ΚΛΚ: «Μικρή Λέσχη της Δευτέρας»

 

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ


1985  Ο Δήμος Κορυδαλλού και η τοπική Κινηματογραφική Λέσχη ξεκινούν προβολές στον κινηματογράφο ΑΣΤΡΟΝ (τώρα My Market). Πρώτη ταινία τα «Πέτρινα χρόνια» του Παντελή Βούλγαρη.

1985 – 1991 Οι προβολές συνεχίζονται στο ΑΣΤΡΟΝ, κάθε Τετάρτη, με τεράστια επιτυχία.
Προβάλλεται ο ελληνικός κινηματογράφος με παρουσία των δημιουργών και συζήτηση με το κοινό.

1988  Η Λέσχη μεγαλώνει και διοργανώνει παράλληλες εκδηλώσεις. Τετράμηνο σεμινάριο για την ιστορία και την «γραμματική» του κινηματογράφου με δασκάλους τον Βασίλη Ραφαηλίδη και τον Σωτήρη Δημητρίου.
Καθιερώνονται τα περίφημα πάρτυ της Κινηματογραφικής Λέσχης. Αποκριάτικοι χοροί με μεγάλη επιτυχία.

1988-1991 Η Λέσχη κάνει ραδιόφωνο: Μετά από πρόταση του διαδημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού Ράδιο 5, η κινηματογραφική λέσχη αναλαμβάνει την παραγωγή και παρουσίαση της εβδομαδιαίας εκπομπής «Η κρυφή γοητεία του κινηματογράφου». Στην εκπομπή παρουσιάζονται οι νέες ταινίες της εβδομάδας, αλλά και φιλοξενούνται δεκάδες δημιουργοί του κινηματογράφου. Η εκπομπή καθιερώνεται ως μία από τις καλύτερες ραδιοφωνικές εκπομπές για το σινεμά.

Ιανουάριος 1989 Ο Δήμος Κορυδαλλού με την προτροπή της τοπικής Κινηματογραφικής Λέσχης αγοράζει τον παλιό κινηματογράφο «ΒΙΚΤΩΡ», μια ιστορική κινηματογραφική αίθουσα, που είχε κλείσει στις αρχές τις δεκαετίας και είχε μετατραπεί σε γκαράζ, Café, Roller Skating και τέλος χαρτοπαιχτική λέσχη. Οι εργασίες διαμόρφωσης της θερινής αίθουσας κρατούν μέχρι το τέλος Ιουλίου.
Η Κινηματογραφική Λέσχη Κορυδαλλού προτείνει το όνομα Σινέ Παράδεισος το οποίο γίνεται αποδεκτό.

4 Αυγούστου 1989  Ο Τζουζέπε Τορνατόρε έρχεται στην Ελλάδα και εγκαινιάζει το Σινέ Παράδεισος σε μια εγάλη εκδήλωση για τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο με τη συμμετοχή των: Θ. Αγγελόπουλου, Π. Βούλγαρη, Κ. Βρεττάκου, Α. Τύρου, Τζουζέπε Τορνατόρε.
Ο θερινός κινηματογράφος του Κορυδαλλού αποκτά φήμη με το επιλεγμένο από την Κινηματογραφική λέσχη πρόγραμμα του και την ποιότητα των υπηρεσιών του. Καθιερώνει παιδική ζώνη και ζώνη “σινεφίλ”.
Τα εδέσματα του κυλικείου δημιουργούν νέα μόδα στους θερινούς κινηματογράφους. Προσελκύει θεατές απ’ όλο το λεκανοπέδιο.

2008-2011  Η Κινηματογραφική Λέσχη κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα. Εκδίδει το διαδικτυακό περιοδικό «Μοντάζ», φιλοξενεί νέους έλληνες δημιουργούς, τους φέρνει σε επαφή σε ανοικτές συζητήσεις με το κοινό, διοργανώνει ειδικές προβολές για τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων και των Γυμνασίων.
Σε συνεργασία με το Ανοικτό – Λαϊκό Πανεπιστήμιο του Δήμου Κορυδαλλού διοργανώνει δύο κύκλους σεμιναρίων «Εισαγωγή στη θεωρία του κινηματογράφου», όπου διδάσκουν διακεκριμένοι επιστήμονες και δημιουργοί του ελληνικού σινεμά.

2011-2012  Σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο διοργανώνονται πρακτικά μαθήματα κινηματογράφου με την καθοδήγηση δημιουργών και τεχνικών της 7ης τέχνης. Ως αποτέλεσμα των μαθημάτων γυρίζονται τρεις ταινίες μικρού μήκους που λαμβάνουν μέρος στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας.